NordNews
Avem ce spune

Vladimir Putin: Cursa înarmării între SUA și Rusia este în plin avânt. Vom face totul pentru a ne apăra interesele

Vladimir Putin spune că între SUA și Rusia există o „cursă a înarmării în marș” și i-a acuzat pe americani că au provocat-o prin retragerea SUA din Tratatul anti-rachete balistice, în 2002. Președintele rus a spus că este „gata să discute despre reducerea armamentului”, dar că nu vrea „discuții de dragul discuțiilor”, scrie digi24.ro

„Cursa înarmării este în plin avânt, din păcate. A început odată cu retragerea SUA din Tratatul antirachete balistice în 2002: un document fundamental, piatră de temelie a securităţii internaţionale”, a afirmat preşedintele Rusiei.

„Aceasta nu este o simplă apărare, ci o încercare de a obţine avantaje strategice prin slăbirea potenţialului nuclear al unui adversar ipotetic”, a adăugat el.

Putin i-a acuzat pe americani că „transferă responsabilitatea” spre Moscova și a adăugat că „Rusia va face totul pentru a-și apăra securitatea și interesele”.

„Suntem gata să vorbim despre reducerea armamentului”, a afirmat preşedintele rus. Acesta a spus că își dorește un dialog detaliat pe tema dezarmării, fără a purta „discuţii de dragul discuţiilor”. Putin a declarat că administrația actuală de la Washington „merge pe această cale”, referindu-se la acordurile încheiate cu președintele Joe Biden, în timpul summit-ului de la Geneva.

Putin a comentat și despre „temerile Occidentului cu privire la moartea democrației în Rusia”, fapt despre care a spus că este „mult exagerat”.

El a spus că criticii Kremlinului „ar trebui să se gândească mai bine la ce se întâmplă la ei acasă”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"