Vladimir Putin l-a demis pe procurorul general Chaika, fiul căruia are afaceri comune cu familia președintelui Dodon

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, l-a demis în această dimineață pe procurorul general, Iuri Chaika, fiul căruia, Igor Chaika, are afaceri comune cu fratele președintelui Igor Dodon, scrie ziarulnational.md.

Potrivit tass.ru, în locul lui Chaika a fost propus Igor Krasnov, care până acum a ocupat funcția de șef adjunct al Comitetului de Investigare.

„Vladimir Putin a prezentat Consiliului Federației candidatura vicepreședintelui Comitetului de Investigare al Federației Ruse, Igor Krasnov, pentru postul de procuror general al Federației Ruse. De asemenea, președintele a propus demiterea lui Iuri Chaika, în vederea transferului la alt post de muncă”, se arată în comunicatul de presă remis de Kremlin.

De menționat că Iuri Chaika ocupa funcția de procuror general din anul 2006.

Presa rusă a anunțat în luna august 2019 că fratele președintelui Igor Dodon, Alexandru, a devenit din nou asociat cu fiul procurorului general al Federației Ruse, Igor Chaika, într-o afacere de reciclare a deșeurilor. Astfel, Alexandru Dodon a ajuns, pe 30 august curent, proprietarul a 10% din acțiunile unei companii de colectare și prelucrare a deșeurilor, unde Chaika deține 50%.

De asemenea, la mijlocul lunii iulie, presa de la Moscova a transmis că Alexandru Dodon va deține 15% din compania de construcții „АрхплейДевелопмент”. Și de această dată, acționar principal al companiei e nimeni altul decât Igor Ceaika, membru al organizației obștești „Delovaia Rossia” și reprezentant al acestei organizații în R. Moldova și Transnistria.

leave a reply