NordNews
Avem ce spune

Vladimir Putin: Rusia continuă să sprijine Europa cu resurse energetice

Rusia se mândreşte cu reputaţia de partener de încredere şi continuă să contribuie la aprovizionarea cu resurse energetice a întregii Europe, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin, informează agenţia de ştiri Tass, transmite Mediafax.ro
Putin, care l-a primit miercuri la Moscova pe premierul italian Giuseppe Conte, a declarat că Italia este al doilea cel mai mare consumator vestic de gaze ruseşti, după Germania.
Liderul de la Kremlin a mai adăugat că Rusia „va continua să contribuie la aprovizionarea cu resurse energetice a economiei italiene şi a întregii Europe”.
La rândul său, Conte a declarat că Italia speră într-o reluare a dialogului între Rusia şi Uniunea Europeană, adăugând că va face tot ce este posibil pentru a promova restaurarea relaţiilor bilaterale de cooperare.
Conte a mai spus că întrevederea cu Putin a fost foarte productivă, discutând cu liderul rus pe diverse teme. Cele două părţi au semnat o serie de acorduri în cursul vizitei lui Conte în Rusia.
„Trebuie să spun că întrevederea a fost fructuoasă şi o legătură de prietenie s-a legat acum”, a mai afirmat premierul Italiei după întrevederea cu preşedintele Rusiei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"