NordNews
Avem ce spune

Vladimir Putin și-a anulat conferința de presă anuală. Este pentru prima dată când face asta în ultimul deceniu

Preşedintele rus Vladimir Putin nu va ţine anul acesta conferinţa sa de presă anuală, a anunţat luni purtătorul său de cuvânt Dmitri Peskov, transmit agenţiile TASS şi AFP.

„În ce priveşte conferinţa anuală de presă, da, nu va exista una înainte de Anul Nou, dar ne aşteptăm ca preşedintele să găsească totuşi o oportunitate de a vorbi (cu reporterii), aşa cum face cu regularitate, inclusiv în timpul vizitelor externe”, a declarat Peskov, scrie agerpres.ro

Datele conferinţei anuale de presă şi ale altor evenimente majore vor fi cunoscute după ce va fi stabilită data la care preşedintele se va adresa Adunării Federale (camerele reunite ale parlamentului rus), afirmase anterior, în noiembrie, Dmitri Peskov.

Acesta a mai spus că acum nici această dată nu este încă stabilită.

Reunind sute de jurnalişti ruşi şi străini, conferinţa de presă anuală a preşedintelui rus durează de obicei mai multe ore, iar Putin răspunde în direct la întrebări pe subiecte diverse, de la diplomaţie şi până la problemele cotidiene ale Rusiei. Unele dintre aceste răspunsuri devin chiar dispoziţii date guvernului sau autorităţile regionale.

Preşedintele rus a organizat astfel de conferinţe în fiecare an începând din 2001, cu excepţia perioadei 2008-2012 când a fost premier.

Decizia de a nu organiza conferinţa de presă anul acesta survine în timp ce Rusia continuă campania sa militară contra Ucrainei lansată pe 24 februarie, trupele ruse înregistrând însă o succesiune de eşecuri pe câmpul de luptă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"