NordNews
Avem ce spune

Vladimir Putin susține că „răuvoitorii” încearcă să destabilizeze Rusia din interior

„Răuvoitorii” îşi intensifică eforturile de destabilizare a Rusiei, a declarat vineri, 2 iunie, președintele Vladimir Putin, în cadrul unei şedinţe a Consiliului rus de Securitate, îndemnându-i pe membrii cabinetului său să nu permită acest lucru „sub nicio formă”, scrie libertatea.ro

„Astăzi, vom aborda aceste probleme care ţin de asigurarea securităţii Rusiei, în acest caz fiind vorba de securitatea politică internă”, a anunţat Putin, în debutul şedinţei Consiliului rus de Securitate, care s-a desfăşurat prin videoconferinţă.

Liderul de la Kremlin a menţionat în context ca fiind „extrem de importante” relaţiile dintre cele 190 de grupuri etnice din Federaţia Rusă, după ce, în martie, Moscova a scos în afara legii Forumul Popoarelor Libere post-Rusia, o organizaţie fondată de activişti ai opoziţiei care pledează pentru independenţa multiplelor grupuri etnice din Rusia.

Putin a cerut în mod repetat Rusiei să se unească în faţa „ameninţărilor existenţiale” din partea Occidentului, dar s-a confruntat ocazional cu animozitatea grupurilor etnice care se simt vizate în mod special de campania de mobilizare a Moscovei.

„În orice circumstanțe”: Ordinul clar dat de Putin

Autorităţile ruse nu ar trebui să permită ca securitatea politică internă a ţării să fie perturbată, având în vedere eforturile intensificate ale „răuvoitorilor” depuse „pentru a destabiliza situaţia din interiorul Federaţiei Ruse”, a spus Putin.

„Şi noi trebuie să facem totul pentru a-i împiedica să facă acest lucru, în orice circumstanţe”, a subliniat Putin, în faţa membrilor cabinetului său de securitate.

Președintele rus i-a invitat apoi să-şi spună punctul de vedere pe Aleksandr Bortnikov, directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB, fostul KGB), şi pe ministrul de interne Vladimir Kolokolţev, dar discuţiile nu au fost făcute publice.

La reuniune au participat preşedinta Consiliului Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus) – Valentina Matvienko, preşedintele Dumei de Stat – Viaceslav Volodin, şeful Administraţiei Prezidenţiale – Anton Vaino, vicepreşedintele Consiliului de Securitate – Dmitri Medvedev, directorul FSB – Aleksandr Bortnikov, secretarul Consiliului de Securitate – Nikolai Patruşev, ministrul apărării – Serghei Şoigu, ministrul de Interne – Vladimir Kolokolţev, precum și directorul Serviciului de Informaţii Externe (SVR) – Serghei Narîşkin.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"