NordNews
Avem ce spune

Voldemar Crețosu // Băi Grișa, băi. Ce ai tu cu noi, comuniștii? Lasă odată apucăturile astea unioniste, că noi nu vrem unire cu România voastră!

Despre poetul Grigore Vieru (mai ales după trecerea dânsului în eternitate) se vorbește, în general, de bine. Pe bună dreptate, dacă ne gândim la unele merite…
Însă există și unele legende care circulă prin Chișinău (și nu doar), legende care învie ocazional, cu și mai mare forță de sugestie.
Una din legende spune că poetul Vieru, îndemnat de doamna Raisa, se ducea cu regularitate la ex-președintele Voronin, ca să cerșească pentru fiul său terenuri, spații comerciale, autorizații. Iar Vladimir Nicolaevici, în bunătatea lui polițienească, îl ajuta, apostrofându-l, cam de fiecare dată, în felu-i caracteristic: „Băi Grișa, băi. Ce ai tu cu noi, comuniștii? Lasă odată apucăturile astea unioniste, că noi nu vrem unire cu România voastră!”
Și poetul cu suflet de copil se întorcea acasă rănit în convingerile sale, dar învingător, pentru că obținea ceea după ce fusese trimis. Probabil, din astă pricină zicea că cel mai bine se simte în tren.
Gurile rele mai spun că odată, fiind „ocupat” cu o femeie de moravuri ușoare, Călin Vieru, deplasându-se pe bulevardul care astăzi poartă numele poetului Grigore Vieru, a pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina în parterul clădirii BC „Moldova-Agroindbank”.
Iată că acum fiul lui Grigore Vieru, Călin a decis să candideze la fotoliul de deputat pe circumscripția nr. 33, mun. Chișinău, pe aceeași circumscripție cu democratul Constantin Țuțu, cu Andrei Năstase și cu Andrei Nastas. Vieru jr. nu a ratat ocazia să dea cu toți pereții de PLDM, partid care l-a adus și pe el cândva în parlament.
 
Astăz dânsul e mare luptător pentru idealuri foarte naționale, face declarații obraznice și, ca întotdeauna, se apără cu numele vrednicului său tată, care – nu cumva să uităm – a fost mare patriot, iubitor de oameni, un om cu suflet de copil.
În fine, despre răposați numai de bine, mai ales în ajun  de 14 februarie. Cât despre cei vii, zicea odată Donici: „Lăsați dar pe strămoși în pace:/ Cu fapta e cinstit acel care o face”.
Așa că, la treabă, copii!…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"