NordNews
Avem ce spune

Voldemar Crețosu // Ce-a vrut, de fapt, să spună Plahotniuc…

Zilele acestea, liderul democraților (și nu doar al lor, din câte se vede), Vlad Plahotniuc a făcut o declarație care pe mine m-a pus oleacă pe gânduri. A zis așa:
„Vreau să vin cu un apel către toți concurenții electorali. Să se abțină de la falsuri, provocări și manipulări. Să manifeste respect față de toți concurenții electorali înscriși în această cursă. Să-i lase pe alegători să decidă liberi și să-și manifeste dreptul la vot în mod democratic. În toate sondajele curente arată că PDM înregistrează cele mai mari creșteri, cea mai spectaculoasă dinamică la capitolul încrederea cetățenilor și noi suntem convinși de un rezultat record pentru PDM în acest scrutin. Totodată, noi mizăm pe un scrutin cât mai corect, cât mai transparent, bine organizat și cu posibilități egale pentru toți concurenții electorali.”
Mă întreb și eu, ca tot omul care încă mai gândește: ce-a vrut, de fapt, să (ne) spună liderul națiunii?
Că o fi adevărat, ce zicea mai nu demult Voronin, că se pregătesc mișmașuri cum nu s-au mai văzut? Că rezultatele alegerilor vor fi trucate la greu și că PDM va obține mai multe voturi decât se așteaptă unii?…
Eu cred că asta a avut dumnealui în vedere. Și tare m-aș bucura să greșesc…
Încă ceva: vedeți dumneavoastră cum i-a atenționat el delicat pe cei care ar putea (Doamne ferește!) să se îndoiască de corectitudinea scrutinului?
Ne mai trebuie nouă un 7 aprilie, după ce turcii ne-au reparat așa frumos clădirea președinției (ajutor care a costat niște destine omenești)…?
Păi, poate nici nu mai trebuie să mai cheltuiți milioane, stimați domni de la PD, dacă oricum deja s-a decis totul.
Sau, se înțelege, ne mai dăm și noi oleacă în spectacol.
Ori nu e așa, domnule păpușar?…
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"