NordNews
Avem ce spune

Voldemar Crețosu // Continghentu’ de putori și râsuri a depășit pragul critic

Alegerile de duminică ne-au arătat (încă o dată, dacă mai era cazul) care ne este mintea și ce merităm să avem. Degeaba ne mai plângem de milă că o ducem tare rău, că n-avem un viitor la noi acasă etc., dacă atunci când putem schimba ceva, n-o facem.
Avem o șansă o dată în patru ani, și atunci votăm cu.. cârnațul, nu cu gărgăunii celui pățit.
Din păcate, cei care își vând viitorul pentru un pahar de vin și un cârnăcior fierbinte au hotărât și de această dată pentru noi toți. Anume cei care s-au lăsat bramburiți cu povești unse cu miere despre un Chișinău parisian și o Moldovă monegască, despre mii de kilometri de drumuri bune și fericire veșnică în brațele Rusiei-матушка…
Firește, un om în deplinătatea facultăților mintale (doar dacă e prostit la greu, naiv cum nu se mai poate, ori un profitor ordinar…) nu și-ar da votul pentru Șor, Plahotniuc ori Dodon, dar ce facem cu ceilalți, „proști, dar mulți”, vorba Lăpușneanului?
Oamenii, care au muncit pe rupte care și pe unde și au rămas la un moment fără de banii adunați pentru zile negre, n-au cum să se lase prostiți cu un ceas de perete și două calendare mirositoare. Pentru Șor au votat putorile care stau și așteaptă ajutoare de la primărie, care vor să vină cineva să le prășească în grădină sau să le dea podul cu var.
În satul meu de baștină, bunăoară,  anume asemenea cioloveci au și făcut agitație pentru primarul de Orhei. Niște inși care stau toată ziua pe lângă magazin, că le mai „chică” ceva – ba mai „împușcă ceva de fumat”, ba îi ia careva în seamă cu 50 de grame.
Din păcate, au reușit…
Vremuri bune ne așteaptă…
Să ne creștii, Moldovă dragă!
Vă mulțumim din suflet, afumați compatrioți!…
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"