NordNews
Avem ce spune

Voldemar Crețosu// Dragostea de țară și „zarabotca” lui Dodon

Alegerile din această toamnă ne vor demonstra, încă o dată, cît de divizată e societatea noastră, cît de împrăștiați sînt moldovenii, atît cei care votează, cît și cei care candidează. Forțele politice de dreapta nu au putut să lase deoparte ambițiile & orgoliile pentru a identifica un candidat unic, capabil să-l înfrunte, din primul tur, pe Dodon. Dacă stai să-i asculți, afli (ba nu, auzi) că X e compromis, că Y face jocul Moscovei, că Z nu are șanse, că W nu mai e ce-a fost odată. Toate aceste acuzații, mai mult sau mai puțin fondate, nu fac altceva decît să toarne apă la moara lui Dodon, care, cînd trîntește și ăsta cîte una (și în ultima vreme e face tot mai des), te crucești ca baba care vede pentru prima dată un film porno…

Și din urma lui o apucă hăisa și cîte un cetățean turmentat care, spre deosebire de personajul lui Caragiale, știe cu cine va vota, și încă se laudă că știe și de ce.

O să-l voteze pe Dodon. „De-atîta” că Sandu n-are familie, Usatîi vorbește prea mult, Țîcu vrea unire, Candu e finul lui Plaha ș.a.m.d. Dodon, spre deosebire de ăștia, are trei copii, se duce în fiecare an la muntele Athos să se roage pentru țară și, mai ales, „vorghește pe înțălesul oamenilor”.

Năstase, Sandu, Candu sunt aici „la zarabotcă”, pe cînd Dodon e mare patriot, familia sa e aici, în R. Moldova, nu în Germania, Cehia sau Dumnezeu știe unde.

Măi oameni buni, da’ ce-i trebuie lui Dodon „zarabotcă”? R. Moldova e „zarabotca” lui. Se mai duce, din cînd în cînd, la Moscova după „nareaduri”, banii și culioacele îi vin fără întîrziere, cum să nu te bucuri de viață?

Dați-mi mie banii pe care îi cheltuie Dodon într-o lună și o să-mi ajungă să aduc acasă cîteva sate de moldoveni, împrăștiați prin toată lumea. Și-om culege căpșuni, cîntînd, și-om mînca șorici în beci, ca-n anii cei buni… Не жизнь, а сказка…

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata