NordNews
Avem ce spune

Voldemar Crețosu // Începutul e bun…

 Azi a avut loc primul examen de Bacalaureat – la Limba și literatura română, pentru alolingvi. Ca în fiecare an, vom vedea diseară la știri absolvenți care abia de leagă câteva cuvinte în română și ne vom întreba (iarăși/ din nou) cum de, Dumnezeule mare, absolvesc copiii ăștia liceul, susțin examenele și așa mai departe (?). Copiii ăștia care, cum a zis recent unul dintre ei (speech-ul lui a devenit imediat viral pe internet), mâine vor fi diaspora.
Spre regret, cam asta urmează să se întâmple… Mulți tineri dotați preferă să-și facă studiile în străinătate și puțini dintre ei se mai întorc în Moldova, fiindcă aici nu-i așteaptă nimeni și, din câte se pare, nu e nevoie de dânșii.
 
Duminică, liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc afirma, în cadrul Forumului Republican al tineretului PDM: „Suntem suficienți de buni ca să ne creăm noi viitorul, singuri, acasă”. După care a ținut să adauge: „Viitorul este într-o guvernare stabilă, instalată, coordonată, negociată de moldoveni aici, acasă, fără presiune externă”. E clar deja cine instalează, coordonează, negociază și la ce să ne așteptăm.
 
Azi deputații socialiști s-au întânit cu cei din blocul „Acum”. „Vedem ce facem mai departe. Pozițiile sunt foarte rigide. Urmează să vedem.”, a declarat Zinaida Greceanîi, după întrevedere.
 
Începând cu ziua de mâine, la Chișinău vor avea loc o serie de manifestări (ce vor dura câteva zile), sub forma unor „întâlniri publice cu electoratul”, manifestări organizate de Partidul Democrat. Se zvonește că în cadrul acestora să va cere înaintarea și sprijinirea candidaturii lui Plahotniuc la funcția de prim-ministru al R. Moldova.
 
Ce-o fi mai departe, „urmează să vedem”, vorba Zinaidei Petrovna. Dar “începutul e bun…”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata