NordNews
Avem ce spune

Voldemar Crețosu// Maia Sandu repetă greșelile lui Vl. Filat (?)

Mulți simpatizanți/ votanți ai bloului „ACUM” își pun acum toată speranța în Maia Sandu, care a demonstrat în repetate rânduri că are voință și carater. Pe de altă parte, zic optimiștii în cauză, „dacă ceva, ea n-are ce pierde”.
Îi înțeleg – e dureros de greu să recunoști că ai fost frecat în cele mai albe vise și visuri. Pentru că, din câte se vede, am schimbat un plahotniuc (ca specie) cu altul. Căci moldoveanul se arată cine este cu adevărat atunci când ajunge la putere.
Deputatul PPDA Octavian Țâcu delcara săptămâna trecută: „la un moment dat, am avut senzația că Maia Sandu și PAS-ul și-au privatizat Guvernul și au această senzație că Guvernul ar fi o emanație a Partidului Acțiune și Solidaritate”. Când a devenit prim-ministru, Filat a schimbat covoarele din holurile Guvernului, le-a scos pe cele roșii și a pus altele verzi. Și a mai pus/ adus cioloveci pe care el îi considera de încredere (unii dintre aceștia stau și azi bine mersi).
Un om de bine pe care-l cunosc a activat vreun an și ceva de zile ca secretar de stat la un minister. Omul își cunoaște bine meseria și nu a venit în funcție pentru salariu, că, slavă Domnului, are din ce trăi frumos. S-a schimbat puterea, el și-a văzut de treabă o vreme, dar, de la un timp, a observat că mai avea cineva cheie de la biroul lui, ba mai mult, „oaspetele” nevăzut începuse să-și aducă din lucruri, dându-i ăstuia de înțeles că nu mai are ce încălzi locul. Și a plecat. Succesorul cu pricina s-a dovedit un om care habar nu are de domeniul respectiv, dar e cu carnețel de membru de partid.
„Dezoligarhizarea” și „curățatul grajdurilor” e, după cum se vede, в самом расцвете. Numai că nu e nici pe departe așa cum ne-am imaginat-o noi, în momentele de euforie colectivă de la mijlocul lui iunie. E deja limpede pentru toată lumea că „fiecare din cele două componente politizează ministerele și instituțiile pe care le posedă”. Nimic nou sub soarele Moldovei.
Între timp, mai zice Octavian Țâcu, „Partidul Socialiștilor și Igor Dodon construiesc foarte multe strategii. Și acest lucru este evident în felul în care are loc poziționarea unui funcționar sau unui concurs.” Funcționari și funcții pentru care Plahotniuc a dat bani grei sau a făcut promisiuni unse cu miere de mai. Ce-a fost pe urmă știm cu toții.
Așa că eu nu m-aș mira câtuși de puțin dacă peste ceva vreme cei din blocul „ACUM” se vor trezi că au fost trași pe sfoară. Vorba unui cetățean dezamăgit de la Soroca – „așa le trebuie”…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"