NordNews
Avem ce spune

Voldemar Crețosu// Ne-am întors, deci, în anii ’90, când se fura de peste tot

În ultima vreme „lucruri stranii de tot se întâmplă pe glob”, vorba poetului. Pe Globul Moldovei adică.
La finele săptămânii trecute, au fost prădate câteva biserici de prin părțile unde s-a născut și a copilărit subsemnatul. Două biserici din raionul Telenești și cinci din raionul Sângerei – Bobletici, Coșcodeni, Flămânzeni, Chișcăreni și Slobozia Chișcăreni. După acest incident, se știe deja care-s mai creștini, mai cu dare de mână și cu frică de Dumnezeu.
Dacă la Bobletici au găsit doar vreo sută cinci zeci de lei, la Flămânzeni hoților le-a mers mai bine – din spusele preotului, au dispărut vreo 3000 de euro, bani adunați pentru reparația lăcașului.
A doua seară, făptașii au fost prinși la Chișcăreni și mare a fost surpriza polițiștilor când au văzut că au de a face cu niște copii, care, pe deasupra, sunt orfani.
Nu e greu de ghicit că în spatele acestor puștani stau niște maturi care i-au convins cumva să-și asume întreaga vină pentru că nu pot fi trași la răspundere penală. E clar că răufăcătorii au mașină în dotare, se pricep la deschis lacăte etc. etc., lucruri care un începător în ale meseriei nu are cum să le posede, la numai 12 ani.
Ne-am întors, deci, în anii ’90, când se fura de peste tot, când se temeau oamenii să iasă din casă, când se temeau bătrânii să doarmă în casă, că veneau hoții și-i omorau în chinuri pentru câteva sute de lei.
Iar hoții cei mari sunt în parlament… Se dau huța în fotoliul de deputat, sau se dau în spectacol… Mă rog, după minte și dispoziție…
Vremuri triste ne așteaptă…
Fii cumite, națiune!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"