NordNews
Avem ce spune

Voldemar Crețosu// Niște clovni, niște frustrați…

 

În aceste zile Republica Moldova e mai scindată ca oricând. Avem, parcă, o majoritate parlamentară, avem un nou guvern (și experții în drept constituțional afirmă că a fost ales conform prevederilor legale), doar că Partidul Democrat nu se grăbește să cedeze puterea, controlând, în continuare, multe dintre instituțiile Statului.
Și dacă unii moldoveni își pun speranța într-o schimbare și privesc cu nădejde în viitor, alții (speriați, șantajați sau pur și simplu plătiți cu 500 de lei pe zi) vor să fie și mai departe cum a fost, deși, când sunt întrebați de jurnaliști pentru ce, în numele cărei cauze (nobile, firește) stau în fața instituțiilor (Guvern, Procuratura Generală, Curtea Constituțională) și joacă voios cărți, se eschivează să dea un răspuns limpede.
Mai trist e faptul că și unii intelectuali, mulți dintre ei școliți în afară (majoritatea în România) acuză deputații blocului „Acum” că au făcut alianță cu socialiștii: „Cum am putea să uităm gestul lui Vlad Batrâncea, care, acum câțiva ani, a rupt, demonstrativ, în Parlament harta României Mari?” Sau cum am putea trece cu vederea faptul că socialiștii sunt finanțați de ruși, ori că Greceanîi a făcut niște declarații „sângeroase” în aprilie 2009 (?)
Bun, dar dacă aveam o coaliție PD-PSRM ce-ar fi zis acești bravi eroi de facebook ai nației? Ce visuri tricolore mai aveau/ mai au ei după ce PDM a ales „calea a patra”?
Printre acești nemulțumiți sunt oameni de treabă care lucrează la instituțiile media controlate de Plahotniuc, cioloveci care au fost membri ai Guvernului Leancă, cel care a permis furtul miliardului etc. etc. Indignat la culme e și un doctor în științe, care e plecat de mai mulți ani în Spania (de viață dulce aici, se înțelege), adică lume bună. Parcă…
Nici vorbă, avem motive multe și serioase să nu-i iubim pe socialiști, dar țara asta are acum probleme mai serioase decât conștiința românească a moldovenilor. Răul cel mare e Plahotniuc, care a capturat o țară întreagă și avem acum o șansă s-o scoatem din mâinile lui. Dacă o ratăm, mă tem că altele nu vor mai fi.
Și-apoi, îmi pare că au trecut vremurile romantice când ne doream, mai mult decât orice, „limbă română”, „Unire” etc. Firește, sunt foarte importante, dar nu e momentul pentru ele.
Așa că nu vă mai dați atâta în spectacol, că sunteți ridicoli. Și demonstrați, încă o dată, că nu sunteți decât niște clovni frustrați pe care un șmecher bronzat îi amăgește ușor cu bombonele roșii, galbene și-albastre…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"