NordNews
Avem ce spune

Voldemar Crețosu // Noi, la rândul nostru, cât va mai trebui să hălăduim aiurea?

La noi, puterea, oricare i-ar fi culoarea, nu poate renunța la câteva năravuri – să ne mintă, să ne fure și să ne aibă de proști. La asta s-ar adăuga încă o meteahnă incurabilă a puterii dintotdeauna – să folosească, mai ales în campania electorală, oamenii, în special când vine vorba de angajații instituțiilor de stat. Într-o țară normală asta s-ar numi abuz, depășirea atribuțiilor de serviciu, la noi însă e un lucru al naibii de firesc.
Bunăoară, în timpul protestelor, poliția păzește sediul PD, căci tot ce se face în țara asta se înfăptuiește numai și numai din mila/ bunăvoința democraților. În aceste zile, auzim asta de atâtea ori…
Și ne-o spun nu doar candidații lor, care, mă rog, au interes, dar și cei care ar trebui să ne învețe copiii, să se ocupe de probleme orașului/ comunei și așa mai departe.
Acuma primarii trebuie să dea socoteală de numărul voturilor ce au să vină din localitatea unde eidomnesc cu pricepere. Altfel, știm cu toții – „se taie paica”. Așa că, mai ales pe la sate, până și paznicii, dacă nu intră de bună voie în partid, sunt dați afară.
Tot acum, angajații unor instituții mai serioase trebuie să raporteze în fiecare seară câți cetățeni au convins în ziua aceea să voteze cu PD. E ceva de poveste, ca la Creangă: „Ei, copile, ce ispravă ai făcut? Câte suflete mi-ai arvonit? Dă-ți solia!”
Mai grav e însă faptul că acești oameni o iau ca pe o normalitate, chiar dacă mulți dintre ei au copii, surori, frați, cunoscuți, cumătri, vecini etc. peste hotare, care au plecat și continuă să plece din vina conducerii.
Moise a purtat poporul lui Israel prin deșert timp de 40 de ani, ca să moară toți cei care au trăit în robie. Noi, la rândul nostru, cât va mai trebui să hălăduim aiurea? Când va veni momentul să putem construi ceva durabil? Atunci când vor muri și toți ai noștri cei născuți în robie și le vor lua locul generațiile de azi?
Mă tem că nici cu ăștia, crescuți în asemenea vremuri nemernice, când totul se vinde și se cumpără, n-om putea face mare lucru.
Vom trăi și vom vedea…
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"