NordNews
Avem ce spune

Voldemar Crețosu // Noul șef al Secției Înmatriculare a Mijloacelor de Transport Bălți – o gafă a noii guvernări…

Acum două luni noua putere a anunțat schimbări radicale în toate structurile statului și domeniile vieții societății, urmând să promoveze în funcții oameni integri și profesioniști, capabili să producă schimbarea.
După cum vedem însă, nu le reușesc prea multe lucruri. Au apărut deja primele gafe ale guvernării: demnitarii sunt înlocuiți și nu schimbați. Vedem cel puțin cum sunt selectați de Guvern și  de Parlament candidații pentru Curtea Constituțională.
Și la nivel local lucrurile merg prost. Recent, în funcția de șef al Secției Înmatriculare a Muijloacelor de Transport (SÎMT) din Bălți a fost numit Veaceslav Pleșca. El s-a remarcat nu prin integritate  sau profesionalism, ci prin faptul că  l-a slujit exemplar pe Valeriu Poparcea, fost comisar de Bălți în două rânduri (2006 -2010 și 2016). Potrivit site-lui crimemoldova.com, Valeriu Poparcea ar deține 2 case de locuit : una la Chișinău și alta la Condrița și o întreprindere ce prestează servicii de transport international și ar fi fost (pe rând) simpatizant al lui Voronin și Plahotniuc. Anume Poparcea l-ar fi promovat pe Pleșca  mai întâi comandant de pluton, iar apoi șef al Poliției Rutiere din Bălți, deși acesta habar n-avea de specificul activității acestei instituții.
Noul salt în carieră al lui Pleșca  se datorează soției sale, director de liceu, care este o activă susținătoare a socialiștilor și în bune relații cu deputatul socialist Alexandr Usatîi. Se consideră că anume acesta ar fi contribuit la accederea lui Pleșca în fruntea a SÎMT Bălți, că de integritate și profesionalism nu putem vorbi nici acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"