NordNews
Avem ce spune

Voldemar Crețosu// Președintele Baraba  

În 2001, cînd Voronin a devenit președinte, le-a spus lacomilor săi colegi de partid: „Rebeata, furați, dar să nu știu eu”. Și băieții i-au dat ascultare. Iar cei mai buni la furat au fost fiul său, Oleg Voronin și prietenul familiei lor, Vladimir Plahotniuc.

Cînd la putere a venit Filat, acestea a schimbat puțin regula: „Furați, dar să mă țineți la curent, ce, cît și de unde.” Și s-a furat, cu voie și fără voie de la boier, ca-n codrii de aramă.

Cînd stăpîn peste țară a devenit Plahotniuc, el le hotărî ortacilor săi (care au fost, o vreme, și ai lui Voronin, și ai lui Filat): „Băieți, furați, dar îmi dați partea mea!”

Iar cînd pe țărișoara noastră a pus hapca Dodon, „pșîdintele” le-a tăiat apetitul la toți: „Rebeata, gata cu hoțiile. De acum înainte o să fur numai eu!”

La 1 noiembrie, avem alegeri prezidențiale. Să sperăm că moldovenii noștri vor avea destulă minte și ținere de minte și vor vota pentru un președinte responsabil care va zice: „De azi înainte, nu fură nimeni! Nici voi, nici eu!”

Măcar cîteodată să credem și noi în minuni…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"