NordNews
Avem ce spune

Voldemar Crețosu// Rușinica noastră cea nocivă…

Se știe (și se răs-știe) că la noi totul ajunge cu o anumită întârziere. Ceea ce în Occident și peste ocean e ceva aproape „fumat”, la noi e noutate mare.
Industria pornografică, bunăoară, i-a șocat pe ai noștri abia pe la sfârșitul anilor ’80 – începutul anilor ’90, pe când la „depravații burghezi din Vest” aceasta se voia deja artă (cu o tradiție în spate, se înțelege).
Acum, însă, iată că suntem și noi în rând cu lumea, datorită lui Vlad Plahotniuc, care a ținut și ține sub supraveghere performanțele erotice ale oponenților săi, dar și ale unor ambasadori, oficiali trimiși aici să vadă cum mai merg treburile și cu câtă pricepere sunt cheltuite milioanele trimise cu regularitate.
Datorită ingeniozității lui am văzut, de exemplu, cât de bun la pat e fostul prim-ministru Filat… Apoi i-a venit rândul și ex-primarului capitalei, Dorin Chirtoacă.
Atot și atoateștiitorul Segiu Mocanu spune că anume astfel a ajuns V. P. să conducă, încă de la începuturile ei, compania Petrom Moldova. Cei oleacă mai informați spun că păpușarul națiunii ar avea dosare și imagini compromițătoare cu mai multe personaje publice de la noi și de pe aiurea.
Într-o țară normală, astfel de acțiuni se pedepsesc cum se cuvine (mă rog, ce treabă ai tu cu poftele omului?), la noi însă…
Acum câțiva ani, Plahotniuc a încercat astfel să-i închidă gura Monicăi Macovei. Și mare i-a fost mirarea văzând că doamna nu s-a lăsat deloc intimidată (poate doar puțin surprinsă că cineva e atât de atent la slăbiciunile omenești…), așa că, cel puțin cu ea, nu i-a mers.
Mă gândesc acum ce-ar fi fost dacă aveau și alții curajul europarlamentarei românce…? Atunci la sigur că în țara asta multe erau altfel… Rușinica le-a jucat festa…
Deci, iubiți-vă frumos și decent. Că vă vede Cel de Sus (doar suntem în Postul Mare, nu?)…
Și Plahotniuc s-ar putea să vă vadă… Că, pentru unii, el tot un fel de Dumnezeu este…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"