NordNews
Avem ce spune

Voldemar Crețosu// Și cu bunica ce facem?…

O spun din start că-i respect foarte mult pe bătrâni. Îi respect pentru că au muncit o viață, au făcut ceva pentru țara asta, însă guvernările noastre (câte au fost) și-au bătut joc de ei și continuă s-o facă. Când văd bătrâni cerșind sau vânzându-și lucrurile în stradă, mă apucă jalea/ mila față de ei și sila față de țara asta nenorocită, care nu se îngrijește deloc de cetățenii săi. Rușine, domnilor guvernanți! Rușine!
Sigur, pentru domniile voastre e mai bine ca o dată-n patru ani să măriți pensia cu 50 de lei, să dați unor bătrânele câteva pachete de hrișcă și niște franzele și să le „îmbunați” astfel preferințele electorale. [„Nu plăti mai mult pentru ceea ce poți lua cu 80% mai ieftin!”, vorba ceea din reclamă…]
 
Cam după acest scenariu a ajuns Șor în parlament. Pomana acestuia le-au făcut pe băbuțele noastre să uite de PCRM și Voronin, dar și de „zveozdocica” lui Dodon & Zina-carabina, care s-au cam zgârcit de la o vreme.
Firește, ca cetățeni (fie și afumați), băbuțele noastre au dreptul la vot și e îmbucurător că și-l exercită, spre deosebire de cei tineri. Iar în acest caz, junii care stau acasă și dorm fac un mai mare deserviciu țării decât babușka responsabilă care merge la urne.
Cu niște anișori în urmă, Constantin Cheianu a scris o piesă de teatru – Cu bunelul ce facem? – în care niște nepoți i-au ascuns bunicului lor pașaportul, numai ca să nu se poată duce la vot și să aleagă (iarăși) PCRM-ul.
Atunci, tineri furioși fiind, ne ziceam că numai după ce bătrânii naivi vor pleca la cele sfinte, vom scăpa de ciuma roșie. Acum însă ei îi votează pe Dodon și Șor, astfel că deja avem „alți actori”, dar „aceeași piesă”…
Firește, sunt și bătrâni lucizi, care înțeleg bine cum stau lucrurile, dar îs puțini…
M-aș bucura ca autoritățile să aibă grijă de pensionari, să le ofere un trai mai bun (buneilor noștri, dar și la toată lumea), atunci nu ne-ar deranja că bătrânii vor vota într-un fel sau altul. Măcar nu s-ar vinde pe promisiuni deșarte.
Cât despre tinerii cărora nu le pasă, ce să zic? E greu să-i mai ademenești azi cu ceva, chiar dacă, în ziua scrutinului, coci mici puhavi și torni bere rece la câțiva pași de secțiile de votare… Cumplite vremi!
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"