NordNews
Avem ce spune

Voldemar Crețosu // To be or not to be…  

Convinși că vor ajunge și în viitorul parlament, democrații vorbesc deja despre (viitoarele) alianțe. „Mânzul e-n iapă, iar ei îi fac căpăstru”, mai zic unii moldoveni supărați pe viață, dar să nu uităm că Plahotniuc obișnuiește să facă scenarii pentru orice situație și să gândească o mișcare/ mutare cu mulți pași înainte. Poate pentru noi nimic nu e clar încă, dar pentru ei lucrurile sunt limpezi și frumoase.
Zilele astea, Adrian Candu a declarat într-un interviu că PD-ul ar face alianță cu Blocul „ACUM”, chiar dacă aceștia din urmă „declară că nu vor lucra cu noi în Parlament, dar «niciodată să nu spui niciodată». De aceea, după alegeri vom calcula, ne vom gândi, vom căuta posibilități de a atrage atât reprezentanți ai blocului «ACUM», cât și alți parlamentari independenți”, a zis dumnealui.
Amintim că domnul Candu a mai făcut asemenea declarații și în octombrie 2017, și în decembrie 2018…
De data aceasta, domnul speaker a ținut să mai adauge: „Eu nu mă supăr pe Maia Sandu și nu am nimic personal împotriva lui Andrei Năstase. Oricum vom trebui să ne așezăm împreună, să ne înțelegem, să elaboram principiile, valorile, pe baza cărora vom putea să lucrăm împreună în următoarea guvernare”.
Liderii Blocului „ACUM” au afirmat în repetate rânduri că nu vor face niciodată coaliție cu Partidul Democrat și noi vrem să credem că așa va fi. Or, cine dacă nu ei sunt, la moment, o șansă? Oamenii au înțeles (parcă): ori Plahotniuc, ori „ACUM”. Altă cale nu există.
Și atunci, de ce face domnul Candu asemenea declarații? Nu cumva ca să le trezească unora îndoielei și bănuieli, înainte de alegeri?
Sigur că PD-ul vrea să rămână la putere pentru încă patru ani înainte. Și asta le dă niște bătăi de cap…
Să nu uităm că toți cei care au făcut până acum alianță cu ei au „murit” politicește – PLR-ul, PL-ul, PLDM-ul… Cred că liderii Blocului „ACUM” își dau bine seama ce-ar însemna pentru dânșii (și pentru noi) o asemenea cârdășie. Vreau să cred că nu se vor lăsa prostiți cu principiile și valorile democraților. C-atunci chiar ar fi torba

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"