NordNews
Avem ce spune

Voldemar Crețosu // Un procuror cu pașaport românesc din Bălți se opune categoric cazării medicilor români

Reprezentanții primăriei municipiului Bălți i-au întâmpinat cu ospitalitate pe medicii români, veniță să ajute la combaterea COVID-ului. Primarul Usatîi le-a înmânat chiar și plicuri cu câte 1000 de dolari, bani pe care medicii români i-au returnat rapid. Ideea celor de la primărie și a șefului de spital a mers și mai departe, au vrut să-i cazeze într-un bloc de locuințe noi, confortabile de pe strada Bulgară, dat în exploatare acum câțiva ani.
Însă, șeful procuraturii Bălți, Viorel Tureac, care locuiește în acest bloc, s-a opus categoric cazării medicilor români, motivând că, odată ce cadrele medicale vor îngriji de cei infectați cu coronavirus la Spitalul Clinic din municipiu, vecinătatea lor ar putea fi periculoasă pentru el și familia sa. Din surse avizate din cadrul Ministerului de Interne și nu doar, procurorul i-a montat și pe alți locatari ai blocului cu pricina, care, la fel, sunt împotriva ca medicii români să trăiască 15 zile acolo.
Este de înțeles nervozitatea procurorului Tureac și așa bântuit de stresurile profesiei, dar, totuși, pașaportul românesc pe care-l deține, ar trebui să-i de curaj să înfrunte ipoteticul pericol.
P.S Medicii veniți de peste Prut au fost cazați în unul din hotelurile   din oraș.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"