NordNews
Avem ce spune

Volodimir Groisman: „Ocupantul rus continuă să încalce dreptul internaţional''

Marți 15 mai 2018 președintele Rusie Vladimir Putin a participat la inaugurarea podului care leagă Crimeea de Federația Rusă. 
Podul, un şantier uriaş şi foarte simbolic urmărind să reducă izolarea peninsulei anexate de Moscova în 2014, a fost inaugurat marţi de Vladimir Putin la volanul unui camion.
„Aceasta s-a făcut fără autorizaţia guvernului ucrainean”, a protestat Heather Nauert, acuzând în plus că podul „împiedică navigaţia, limitând mărimea navelor care pot trece prin Strâmtoarea Kerci, singura cale pentru a ajunge în apele teritoriale ale Ucrainei din Marea Azov”.
Alte reacții după inaugurarea contraversatului Pod al Crimeei au fost făcute de către Premierul ucrainean, Volodimir Groisman, a acuzat Moscova că a „încălcat dreptul internaţional” inaugurând Podul . „Ocupantul rus continuă să încalce dreptul internaţional”, a afirmat el. „Rusia va plăti scump pentru aceasta. Nu este vorba de bani, ci de justiţie pentru care luptăm şi care va triumfa”a spus în continuare şeful guvernului ucrainean. „Rusia se simte nepedepsită şi crede că totul îi este permis. Dar aceasta nu va dura la nesfârşit. Va veni timpul şi ea va plăti pentru tot”, a mai spus Groisman.
Construit peste strâmtoarea Kerci, care leagă Marea Neagră şi Marea Azov, acest pod împiedică accesul navelor ucrainene în porturile ucrainene şi „ameninţă mediul înconjurător”, a acuzat el.
Sursa: Digi 24

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"