NordNews
Avem ce spune

Volodimir Zelenski a anunţat dacă va candida pentru un nou mandat de președinte al Ucrainei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că este gata să candideze pentru un al doilea mandat. Această declarație a fost făcută într-un interviu acordat televiziunii publice portugheze RTP, scrie Realitatea.

Potrivit acestuia, dacă războiul continuă în 2024 și în timpul acestuia au loc alegeri, el „nu va părăsi niciodată statul său în viața lui”. Zelensky a remarcat că el este garantul Constituției și „o apără în orice caz”.

În 2019, când a candidat pentru funcția de președinte, a promis că va conduce țara pentru un singur mandat și nu va candida pentru al doilea. Următoarele alegeri urmează să aibă loc în martie 2024, dar Constituția ucrainei prevede că nu au loc în timp de război.

Anterior, Zelensky, cu referire la legea fundamentală a țării, a declarat că este imposibil să se organizeze alegeri înainte de sfârșitul războiului. Cu toate acestea, recent senatorul american Lindsey Graham l -a îndemnat public să-i rețină oricum pentru ca „poporul american să știe că Ucraina s-a schimbat”. El a mai adăugat că, în trecut, Ucraina „era o țară extrem de coruptă”.

Acum, ca o condiție pentru organizarea alegerilor prezidențiale în 2024, Zelensky face apel la asigurarea securității acestora și la crearea condițiilor de vot de către militarii din prima linie și ucrainenii din străinătate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"