NordNews
Avem ce spune

Volodimir Zelenski: ,,Nu exclud organizarea unui referendum în Donbas”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că nu exclude organizarea unui referendum privind statutul viitor al estului Ucrainei şi al Peninsulei Crimeea, anexată de Rusia în 2014, scrie digi24.ro

Nu exclud un referendum în Donbas, în general. Ar putea fi despre Donbas, ar putea fi despre Crimeea, ar putea fi despre încheierea războiului, în general”, a declarat Volodimir Zelenski la postul de televiziune 1+1, potrivit Reuters.

El nu a dat detalii despre cum și când ar putea fi organizat un referendum, dar a spus că este una din opțiunile de a relua procesul de pace în estul Ucrainei și de a încheia confruntarea cu Rusia.

În intervenţia la canalul de televiziune 1+1, Volodimir Zelenski a mai afirmat că preşedintele SUA Joe Biden a transmis joi asigurări din partea Rusiei că Moscova nu va provoca o escaladare în Ucraina.

Zelenski a salutat implicarea preşedintelui Biden în încercarea de a realiza pacea în regiunea Donbas din estul Ucrainei, dar a adăugat că nu exclude discuţii directe cu preşedintele rus Vladimir Putin pentru a soluţiona problema.

În ultimele săptămâni, SUA au acuzat Rusia că desfăşoară trupe în apropierea frontierei cu Ucraina, în Occident fiind exprimate tot mai des temeri legate de o posibilă invazie rusă.

De partea sa, Moscova respinge criticile occidentale şi acuză Ucraina că a deplasat peste 120.000 de soldaţi în Donbas, unde separatiştii pro-ruşi luptă din 2014 pentru controlul regiunii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"