NordNews
Avem ce spune

Volodimir Zelensky: „O susțin pe Maia Sandu, ea știe. Îmi place Moldova cu un astfel de lider și îi doresc dezvoltare democratică”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a declarat într-un interviu pentru The New York Times, publicat pe 19 decembrie, că o susține pe președinta aleasă a R. Moldova, Maia Sandu, și că îi dorește Moldovei – dezvoltare democratică,scrie zdg.md.

Totodată, în cadrul interviului, Zelensky a spus că știe care este poziția lui Sandu față de Crimeea.

„În ceea ce privește victoria Maiei Sandu la alegeri, vă spun sincer, poporul, Moldova alege pe cine vrea. Dar înainte de alegeri, Ucraina nu putea oferi sprijin deschis niciunui dintre candidați. Înainte ca Maia Sandu să devină președinte, ea a zburat în Ucraina în calitate de prim-ministru și m-am întâlnit cu ea și știu poziția ei față de Crimeea, iar poziția ei față de Ucraina, în ansamblu, cu privire la războiul de la Donbass, este mult mai clară decât poziția președintelui anterior – Dodon”, a spus Zelensky.

De asemenea, președintele ucrainean a mai spus că o susține pe Maia Sandu și că îi place R. Moldova.

„M-am întâlnit cu plăcere cu Maia Sandu. Nu am avut mai multe contacte cu alți lideri ai guvernului sau cu fostul guvern din Moldova din motive evidente, pe care tocmai vi le-am explicat. O susțin pe Maia, ea știe. I-am spus asta chiar înainte de alegeri – oricare ar fi rezultatul, vă susținem. Îmi place Moldova, în ansamblu, cu un astfel de lider și îi doresc dezvoltare democratică”, a adăugat Zelensky.

Curtea Constituțională a confirmat la 10 decembrie rezultatele alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie și a validat mandatul noului președinte al R. Moldova, Maia Sandu.

Ceremonia de inaugurarea a noului președinte ales al R. Moldova este planificată pentru data de 24 decembrie curent.

Maia Sandu, candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) la funcţia de preşedinte, a obținut cele mai multe voturi în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, organizat la 16 noiembrie, și astfel este prima femeie președintă a R. Moldova.

Rezultatele finale arată că Maia Sandu a acumulat 57,72% dintre voturi, iar Igor Dodon – 42,28%.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"