NordNews
Avem ce spune

„Vom purta veșnic vie amintirea lor”. Peste 100 de lucrători medicali și-au pierdut viața de la începutul pandemiei de COVID-19

Peste 100 de lucrători medicali și-au pierdut viața de la începutul pandemiei de COVID-19. În acest sens, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a publicat un mesaj în memoria cadrelor medicale răpuse de coronavirus, scrie newsmaker.md

„Timp de un an, lucrătorii medicali au fost în prima linie de luptă cu COVID-19, muncind zi și noapte, fără pauze, departe de familie, pentru a salva cât mai multe vieți. Și-au dedicat tot timpul și toată energia, ca să ne ofere nouă tuturor un exemplu de curaj, sacrificiu și profesionalism, stând la straja sănătății noastre. Uneori, chiar și cu prețul propriei vieți”, se arată în mesajul instituției.

„Astăzi, la un an de la decesul primului lucrător medical, toată societatea comemorează eroii în alb. Îi deplângem pe cei care nu au reușit să învingă boala și au plecat la ceruri. Vom păstra în inimile noastre recunoștința pentru dedicația cu care și-au făcut munca și ne vom aminti cu multă căldură despre calitățile lor profesionale și umane. Vom purta veșnic vie amintirea lor, eroilor în alb”, se mai anunță în același mesaj.

Menționăm că până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate 223 986 de cazuri de coronavirus. 197 623 de pacienți s-au însănătoșit, iar 4745 au decedat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"