NordNews
Avem ce spune

Vor fi obligați elevii să meargă la școală cu măști, mănuși și dezinfectanți? Ce precizări a făcut ministra Sănătății

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu a declarat că nu s-au definitivat toate măsurile pe care le vor lua în perioada revenirii elevilor la școală, însă o parte dintre acestea au fost discutate, scrie agora.md.

Nimic nu este semnat. Este vorba despre primul draft de instrucțiuni. El urmeză a fi discutat și definitivat. Doar după definitivare urmează a fi propus pentru platforma Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică pentru aprobare. Acuma discuții sunt multe, propuneri sunt foarte multe, unele chiar în exces, dar urmează să vedem”, a afirmat ministra, la emisiunea „Puterea a patra”.

Dumbrăveanu a mai adăugat că măsurile de precauție care vor fi stabilite sunt analizate „de specialiștii din sistemul educațional și specialiștii din sănătate publică”.
Reamintim că acum câteva zile, Ministerul Educației a efectuat o serie de propuneri cu privire la organizarea anului școlar 2020-2021, în contextul pandemiei de coronavirus. Printre propunerile autorităților se numără respectarea distanței sociale, lecțiile ținute într-o singură sală dar și obligativitatea părinților de a asigura elevii, din propriul buzunar, cu măști, mănuși și dezinfectanți.
Astfel, potrivit proiectului, zilnic elevii vor fi supuși triajului epidemiologic și li se va măsura temperatura corpului. De asemenea, în sălile de clasă și pe holurile școlii va fi organizat regimul de distanțare socială. Elevii și profesorii vor fi obligați să poarte măști și mănuși, iar spațiile, resursele și echipamentele implicate în procesul de studiu vor fi dezinfectate constant.
Mai mult, Ministerul Educației propune ca fiecare clasă să aibă o singură sală în care să desfășoare lecțiile pentru a minimiza deplasarea din timpul pauzelor și interacțiunea dintre colegi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"