NordNews
Avem ce spune

Voronin nu vede niciun candidat demn pentru fotoliul de președinte al Republicii Moldova

Fostul președinte al Republicii Moldova a declarat în cadrul unei emisiuni televizate faptul că nimeni dintre concurenții electorali nu trebuie să ajuncă în fotoliul Președenției.

Fiind întrebat, cine va ajunge în turul doi al scrutinului prezidențial, Vladimir Voronin a declarat următoarele: „Fără comentarii, alegerile nu sunt constituționale și nu trebuie să ajungă nimeni. Trebuie oamenii să nu iasă la vot. Dar vezi ce pacoste a făcut partidul democrat, a redus de la 51% prezența alegătorilor la vot,  la 33,3% . Nici într-o țară din Europa nu este așa. Uitați-vă în legile lor câți oameni trebuie să se prezinte la alegeri ca ele să fie valabile. Nu este așa normă, dar la noi s-a făcut și această prostie. Constituție nu e constituție, nici Codul Electoral nu e Cod Electoral.”

Conform Articolului 12, din Legea privind Asigurarea Activității Președintelui Republicii Moldova,  în cazul expirării mandatului, Președintele este asigurat social. Timp de 11 ani, Vladimir Voronin nu a beneficiat de nimic din partea Cancelariei de Stat, doar anul acesta a solicitat un automobil, de marca Mercedes și un șofer, care are un salariu de 2 mii de lei lunar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"