NordNews
Avem ce spune

Votat: Alexandru Esaulenco este noul director al Serviciului Informații și Securitate. Ce spune despre expulzarea profesorilor turci

Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică a propus în plenul Parlamentului candidatura lui Alexandru Esaulenco în funcția de director al Serviciului Informații și Securitate (SIS). Dânsul a fost votat cu 59 de voturi, scrie unimedia.info
Ulterior, candidatul a primit întrebări de la deputați, iar cele mai multe au vizat expulzarea profesorilor turci.
„Am deținut funcția de șef al Direcției contra informații militare care nu avea nicio legătură cu această operațiune. Dar am început o anchetă internă și urmează ca timp de nouă zile să prezentăm primele informații obținute privind expulzarea profesorilor turci”.
Deputatul PAS, Dan Perciun, l-a întrebat dacă este la curent privind puciul anticonstituțional realizat prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale în perioada 7-15 iunie.
Dânsul a spus „Este de competența Procuraturii Generale, însă suntem dispuși să colaborăm”.
Deputat PSRM „-Știți unde se află deputații Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc?”
Alexandru Esaulenco „Nu ține de competența noastră”
De menționat că, Alexandru Esaulenco este director adjunct al SIS. Anterior, a îndeplinit funcția de șef al Direcției contrainformații militare din cadrul SIS.
UNIMEDIA amintește că la 8 iunie, Șeful Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari, a fost demis de Parlament. Decizia a fost luată unanim cu votul a 61 de deputați.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata