NordNews
Avem ce spune

Votat în două lecturi! Publicitatea jocurilor de noroc – interzisă!

Publicitatea tuturor categoriilor de jocuri de noroc, cum ar fi: loteriile, pariurile la competiții și evenimente sportive, şi alte forme de servicii din domeniul jocurilor de noroc (inclusiv cele online) sunt interzise. Un proiect legislativ în acest sens a fost aprobat în lectura a doua de către deputați, joi, 25 noiembrie.  
Deputatul PAS Dumitru Alaiba: „Trebuie să protejăm populația de un viciu care distruge familii, cariere, vieți. Suntem aici să-i ajutăm și protejăm pe cei care au cel mai mult nevoie de asta”.
„Jocurile de noroc creează victime și dependență printre cele mai vulnerabile pături ale societății noastre, inclusiv printre minori. Scopul proiectului este de a diminua impactul negativ al jocurilor de noroc în societate. Astfel, cetățenii vor fi protejați de publicitatea agresivă a agenților economici, care organizează, desfășoară sau exploatează jocurile de noroc, și prin urmare nu vor fi tentați să cheltuie resursele financiare pentru aceste jocuri”, susțin autorii proiectului.

Se va permite doar publicitatea promoțională a jocurilor de noroc în incinta sediilor principale ale agenților economici autorizați prin lege să desfășoare jocuri de noroc, precum și să distribuie materiale promoționale, destinate exclusiv pentru participanții la jocurile de noroc.

Pentru încălcarea acestor norme se prevăd sancțiuni, sub formă de amenzi cu valori cuprinse între 3000 de lei – 6000 de lei pentru persoanele fizice, și amenzi de la 6000 de lei – la 9000 de lei pentru persoanele juridice, cu privarea de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 6 luni – la 1 an.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata