NordNews
Avem ce spune

Votat în primă lectură: Agitația electorală, permisă în ziua tăcerii și în ziua votării

În ziua alegerilor, agitația electorală în incinta secției de votare sau în raza a 100 de metri de localul votării va fi interzisă. Parlamentul, în ședința de astăzi, a votat modificarea unor acte legislative în acest sens, în I lectură,  unimedia.info.
Potrivit proiectului, va fi modificat art.52 alin (10) din Codul electoral prin care se exclude ziua tăcerii, iar în ziua alegerilor nu se va admite nici un fel de agitație electorală în incinta secției de votare sau în raza a 100 de metri de localul votării.
Totodată, noile reglementări vor fi incluse și în Codul contravențional. Acestea vor stipula agitația electorală în incinta secției de votare și pe teritoriul din preajmă. Astfel, continuarea, în ziua votării, a agitației electorale sau agitației pentru susținerea referendumului în incinta secției de votare sau în raza a 100 metri de localul votării se va sancţiona. Amenda aplicată persoanelor fizice va constitui de la 300 la 600 de lei, iar cea pentru persoanele cu funcţie de răspundere sau candidat electoral va fi de la 1200 la 1500 de lei.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați și a fost elaborată în urma recomandărilor Comisiei juridice, numiri și imunități, care la 31 octombrie curent, a aprobat Raportul cu privire la analiza, expertiza și evaluarea legislației electorale care a stat la baza invalidării alegerilor locale noi în municipiul Chișinău.
Proiectul urmează a fi votat în lectură finală de către Parlament.

1 Comentariu
  1. Alexandru spune

    Fix așa cum a cerut opoziție și societatea civilă după ce au fost anulate alegerile din Chișinău pe motiv să Năstase a încălcat legea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata