NordNews
Avem ce spune

Votat! Moldovenii de peste hotare vor beneficia de facilități fiscale și vamale la revenirea cu traiul în țară

Inițiativa legislativă a Președintei țării, Maia Sandu, potrivit căreia cetățenii Republicii Moldova vor beneficia de facilități fiscale și vamale la revenirea cu traiul în țară, a fost susținută astăzi de Parlament, în cea de-a doua lectură.

Potrivit PROIECTULUI  de lege, cetățenii Republicii Moldova care au locuit peste hotare cel puțin trei ani vor putea introduce pe teritoriul țării, la revenire, cu anumite facilităţi fiscale, bunuri personale – obiecte de uz casnic, mobilă, echipamente şi câte un automobil de familie. Cetățenii vor trebui să respecte anumite condiții. De exemplu, termenul de exploatare a mijlocului de transport nu trebuie să depășească nouă ani din momentul fabricării, iar valoarea în vamă să nu depășească 400 000 de lei.  Totodată, mijlocul de transport nu va putea fi comercializat, gajat, donat, dat în posesie sau folosință timp de 3 ani. Alte condiții: să nu prezinte defecte şi/sau deteriorări vizibile generate de accidente în traficul rutier sau de forță majoră; să nu fie destinată activității comerciale sau de producție și să întrunească condițiile prescrise în proiect privind capacitatea cilindrică a motorului.

Modificările legislative vor reduce costurile procesului de revenire a cetățenilor Republicii Moldova, vor motiva luarea deciziei de a reveni, vor încuraja reunirea familiilor și vor contribui la consolidarea societății.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"