NordNews
Avem ce spune

VOTAT! SIS-ul trece în subordinea Parlamentului

Deputații din Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și cei din „Pentru Moldova” au votat pentru scoaterea Serviciului de Informații și Securitate din subordinea Președinției și revenirea instituției sub controlul Parlamentului, scrie safenews.md

Deputații PSRM și cei din Partidul Șor au votat în două lecturi proiectul de lege care prevede trecerea SIS-ului în subordinea Parlamentului, dar și o lege care anulează alocarea terenului fostului stadion Republican pentru construcția unui nou sediu al Ambasadei SUA.

De asemenea, mai multe proiecte controversate au fost votate în prima lectură. Printre acestea sunt modificarea Codului serviciilor media audiovizuale, o nouă lege privind funcționarea limbilor, modificări legate de statutului autonomiei găgăuze.

Proiectele au fost votate fără dezbateri, în timp ce opoziția protestează și scandează „rușine”.

Ședința este condusă de vicepreședintele parlamentului socialistul Vlad Bătrâncea care nu se află în prezidiu, dar de la un microfon din sală, motivând că microfoanele din prezidiu ar fi fost deteriorate în timpul unor altercatii dintre opoziție și socialiști.

După votarea proiectelor respective a fost anunțată o nouă pauză.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"