NordNews
Avem ce spune

Votează, dar nu se coalizează. „Pentru Moldova” anunță că, la etapa actuală, nu va face nicio alianță în Legislativ

Platforma parlamentară Pentru Moldova anunță că exclude, la această etapă, participarea în coaliții parlamentare, scrie deschide.md

Într-un comunicat Platforma subliniază că „nu a fost creată pentru a-și oferi serviciile unui sau altui grup parlamentar”.
„Excludem, la această etapă, participarea în coaliții parlamentare. Menținem linia de neutralitate politică. Ne detașăm de luptele politice, care riscă să adâncească și mai mult divizarea societății moldovenești”, se arată în comunicat.
Potrivit comunicatului „prima sesiune a Parlamentului a arătat că acțiunile Pentru Moldova nu au avut o alură politică”.
„Am susținut unele dintre acele proiecte de lege care au fost propuse de partidele de dreapta și unele dintre cele care au fost elaborate de socialiști și guvern. Criteriile de evaluare după care ne-am condus sunt simple: beneficiile pe care legile adoptate le pot aduce țării și cetățenilor. Alte criterii pentru noi nu au existat. Nu avem de gând să ne lansăm în negocieri de culise cu cei de stânga sau dreapta, nu intenționăm să condiționăm participarea noastră la vot, făcând concesii sau insistând pe anumite poziții”, se mai arată în comunicat.
Reprezentanții Pentru Moldova speră că o astfel de abordare obiectivă și constructivă a activității lor parlamentare le va permite să se bazeze pe reciprocitatea colegilor din Parlament atunci când vor discuta proiectele de lege pe care le va propune Platforma „Pentru Moldova”.
Totodată, platforma parlamentară consideră că actuala componență a Parlamentului nu trebuie menținută cu orice preț. „Suntem pregătiți pentru alegeri parlamentare anticipate și credem că, într-o anumită măsură, acestea sunt chiar necesare. Foarte multe s-au schimbat de după ultimele alegeri parlamentare. În opinia noastră, componența Parlamentului trebuie să corespundă pe deplin noilor realități politice. Credem că societatea moldovenească nu va regreta dacă din Parlament vor dispărea pentru totdeauna partidele politice marginale, care pretind a fi autentice, dar în realitate au pierdut susținerea cetățenilor, în continuare „se curăță” și se izolează de toți, provocînd, în organul legislativ discordie și confuzie”, adaugă reprezentanții Pentru Moldova. 
În concluzie, platforma parlamentară consideră că, dacă activitatea Parlamentului va fi blocată din nou, dintr-un motiv sau altul, alegerile anticipate vor trebui organizate cât mai curând posibil.
Amintim că, Platforma parlamentară Pentru Moldova este formată din deputații neafiliați, plecați din partidul „Pro Moldova”, și deputații PP „Șor”.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata