NordNews
Avem ce spune

Cere despăgubiri de câteva sute de milioane de euro din partea Franţei, pretinzând că este moştenitorul tronului din Monaco

Foto: Le Parisien
 
Un conte care susţine că este moştenitorul de drept al tronului din Monaco a dat Franţa în judecată şi vrea despăgubiri de 351 de milioane de euro.

Această situaţie ar data, potrivit lui, înainte de urcarea la tron a lui Louis al II-lea (1922-1949). La acea vreme, acest bărbat nu avea un copil legitim şi refuza să se căsătorească.În absenţa unui descendent, tronul îi revenea vărului său german Guillaume II de Wurtemberg-Urach. Dar Parisul nu a văzut cu ochi buni un german la conducerea Monaco, temându-se mai ales de pierderea influenţei în acest principat de la Marea Mediterană.
În baza unor negocieri secrete, Franţa şi Monaco au semnat în 1918 un tratat care i-a permis lui Louis al II-lea să recunoască un moştenitor adoptiv. Ramura germană a abandonat orice pretenţie la tron. Fără acest tratat, unchiul lui Louis de Causans ar fi stat acum pe tronul din Monaco.
Ministerul francez de Externe a fost sesizat pe 2 iulie şi are la dispoziţie două luni pentru a da un răspuns. În lipsa unui răspuns, Louis de Causans poate depune plângere la un tribunal administrativ.

 
Sursa: altfel.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"