NordNews
Avem ce spune

Wizz Air va avea în acest an o creștere a numărului de pasageri și a profitului

Operatorul aerian low-cost Wizz Air se aşteaptă la o creştere a profitului în acest an, după ce rezultatele pe 2019 au fost în linie cu estimările, transmite agerpres.ro.
În actualul an financiar, Wizz Air estimează că profitul său net se va situa între 320 şi 350 de milioane de euro, faţă de un câştig de 292 de milioane de euro în anul financiar care s-a încheiat la 31 martie 2019.
Cu toate aceste previziuni optimiste, valoarea acţiunilor Wizz Air listate la Bursa de la Londra a scăzut vineri dimineaţă cu 4,5%.
Wizz Air, prezentă şi în România, este cea mare companie low-cost din Europa Centrală şi de Est (CEE), operează o flotă de 113 aeronave Airbus A320 şi Airbus A321, oferind peste 650 de rute de pe 25 de aeroporturi, conectând 146 de destinaţii din 44 de ţări.
Veniturile anuale totale au crescut cu 20%, la 2,3 miliarde de euro, în timp ce numărul pasagerilor transportaţi în anul financiar care s-a încheiat la 31 martie 2019 a urcat cu 15%.
Operatorul aerian a înregistrat o creştere record a veniturilor şi a numărului de pasageri, dar şi un factor de încărcare (numărul scaunelor care sunt ocupate la fiecare zbor) mai ridicat, a afirmat directorul general al Wizz Air, József Váradi. Acesta a adăugat: „Ritmul ridicat de creştere economică în CEE continuă, iar preţurile scăzute practicate ne-au ajutat să ne majorăm veniturile cu 20%, factorul de încărcare a ajuns la 93%, iar numărul pasagerilor transportaţi a crescut cu 17%, la aproape 35 de milioane”.
Prezentând estimările pentru acest an, Váradi a declarat că operatorul aerian „rămâne foarte optimist” privind rezultatele din acest an, după performanţa solidă de anul trecut.
În 2020, numărul pasagerilor transportaţi de Wizz Air ar urma să urce cu 17%, la 40 de milioane

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"