NordNews
Avem ce spune

„Youth Media Marathon Bălți”- un nou proiect pentru tineri, implementat de centrul ANIMA

Câțiva tineri activiști media vor avea parte de instruiri în domeniul elaborării reportajelor media, promovarea valorilor europene și importanța prestării serviciilor publice de calitate în mun. Bălți. Activitățile vor avea loc în cadrul proiectului „Youth Media Marathon Bălți”.

„La începutul săptămânii curente, pe 3 august, a fost semnat Contractul de grant, ceea ce înseamnă că activitățile prevăzute de proiect pot începe. Vom promova valorilor UE în mun. Bălți și regiunea de nord a țării, în special în rândul tinerilor și a importanței prestării serviciilor publice de calitate în timpul maratonului reportajelor „UE4Moldova” online pe portalul de știri „newsnord.md”. Echipa de proiect își propune să promoveze valorile europene și schimbările din  RM în urm susținerii financiare a UE în prestarea serviciilor publice de calitate”, se arată într-un anunț al Asociației Obștești Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală Anima”, CIDP Anima din Bălți.

„Youth Media Marathon Bălți” proiect implementat de „Asociația Obștească Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală Anima”, CIDP Anima din Bălți, în parteneriat cu Asociația Obștească „Asociația Reporterilor Media Nord”,  Portalul online NordNews (www.nordnews.md), furnizor servicii media, în următoarele opt luni.

Proiectul este destinat tinerilor amatori de media socială și ecologie, activiști civici și cetățeni cu responsabilitate față de comunitatea din care fac parte. Activitățile vor avea loc în incinta Anticafenelei din Bălți/CRAT.

Tineri vor avea posibilitatea timp de 4 training-uri a cîte 2 zile, în toamna anului 2020, să lucreze cu specialiști din domeniu, experți din cadrul mediei locale, și anume portalul de știri NordNews pentru dezvoltarea abilităților de lucru în media socială și crearea propriilor reportaje tematice. Finalitatea acestor lucrări va fi promovată în cadrul unui Marathon de reportaje la Anticafenea, cu invitarea tinerilor din colegii și Școli Profesionale, partenerii CRAT și AO CIDP ANIMA.

„La fel, materialele realizate de tineri, vor fi antrenate într-un concurs online, desfășurat pe rețelele de socializare, iar câștigătorii vor fi premiați cu cadouri și surprize din partea proiectului, astfel creem oportunități de dezvoltare și implicare a tinerilor din municipiu prin atragerea noilor parteneri și a experților externi”, a menționat directorul interimar CRAT, Nonna Mihalcean.

Proiectul este parte a programului de Granturi Locale, acțiunea ”Abilitatea cetățenilor în Republica Moldova”, finanțat  de Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei  GIZ în cadrul proiectului ”Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata