„Zâmbiți, e gratis! Pentru restul, ați plătit îndeajuns”. Sloganul cu care s-a lansat în campanie Dumitru Țîra

Distribuiti mai departe...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Haideți să zâmbim, e gratis. Pentru promisiuni și scuze, noi deja am plătit impozite! Acesta a fost mesajul pe care l-a transmis Dumitru Țîra, candidatul PPEM la funcția de primar de Chișinău, la evenimentul de lansare în campanie electorală, scrie realitatea.md

„În această campanie, vă invit, împreună, să le zâmbim ironic candidaților politicieni, care se laudă cu meritele pentru care noi deja am plătit. Dar cel mai important să nu uităm să zâmbim unii altora, pentru că suntem bravo, noi ne facem munca în fiecare zi.

Eu trăiesc în Chișinău toată viața și mă consider un om împlinit. Mereu m-am gândit în primul rând la oamenii cu care am lucrat, cei care și astăzi mă salută și îmi zâmbesc când ne întâlnim. Mereu am zis ceea ce cred și am crezut în ceea ce fac. Am lucrat cu oameni deștepți și onești, și am reușit sa mă realizez profesional”, a declarat Dumitru Țîra.

„Ca și majoritatea dintre noi, am votat la fiecare alegeri si am sperat. Am avut un moment în care mi-am dat seama că este anume acel moment când trebuie să mă implic direct, sau oricând pot să plec într-o altă țară, într-un oraș străin, frumos, funcțional, dar …… străin. A fost un moment în care mi-am asumat și am decis să mă implic și să ajut aici, acasă.

Orașul Chișinău este despre oameni. Despre oameni nevorbiți, pe care nu-i ascultă nimeni. Oameni frumoși, diferiți și deosebiți, care sunt tot timpul ignorați.

Mie nu-mi pasă de fraze frumoase. Îmi pasă de doamna Elena care merge în rutiera 123 și este umilită de condițiile de acolo în fiecare zi. Îmi pasă de Victor, care e constructor și e nevoit să cârpească drumuri pentru că cei de la primărie fură impozitele noastre și nu construiesc drumuri de calitate. Cârpitul se termină, trebuie să construim un Oraș Frumos”, a adăugat candidatul.

El a spus că prima și principala prioritate a sa vor fi oamenii: „Pentru că Oamenii sunt cea mai importantă și cea mai mare valoare a Capitalei și a Țării. Oamenii care muncesc, produc, educă, construiesc și speră – că va fi bine, dar se scaldă în birocrație și corupție

Birocrația și corupția trebuie concediată și sancționată! Profesioniștii vor fi încurajați, iar oamenii care fură vor fi concediați și trași la răspundere. Ne-am săturat de jumătăți de măsură, de scuze și cumetrism”.

„Vrem un oraș curat, cu parcuri, școli, grădinițe, drumuri și trotuare bune. Oraș în care serviciile funcționează, iar oamenii zâmbesc pentru că nu trebuie să facă compromisuri cu demnitatea umană. Vreau un oraș în care suburbiile să trăiască bine.

Alegem singuri, votam pentru toți. Chiar și cei care nu mai cred, care spun că sunt dezamăgiți sau au fost amăgiți, care s-au săturat de politică, care nu mai vor nimic și nu mai votează. Toți suntem la fel de responsabili de viitorul capitalei, prin vot sau prin pasivitate.

Acest vot este despre încredere. Încrederea pe care o investim într-un singur om. Omul care trebuie să-i asculte și să-i audă pe toți, omul care să se gândească la ce se întâmplă cu medicul, șoferul, funcționarul și managerul, chelnerul și vânzătorul, măturătorul și profesorul, ce se întâmplă cu toți noi – locuitorii orașului și suburbiilor în fiecare zi”.

Continuarea discursului său mai jos:

„N-o să vă mint, povestindu-vă cum o să construiesc eu drumuri sau apeducte. Eu nu sunt drumar și nici inginer. Eu am studiat jurisprudența și economia. Eu știu că drumul trebuie să fie calitativ și durabil, cu trotuare și piste pentru bicicliști, cu marcaj reflectorizant și iluminat în zone de risc pentru pietoni. Și mai știu că cel care construiește trebuie să garanteze pe banii lui lucrarea pe care o face. Dar cel mai important, eu știu cum să nu-i mai las să fure. Știu să construiesc sisteme în care să nu mai poată fura.

În 20 de ani am ajuns să trăim într-un oraș urât, de care ne este rușine. Rușine de oaspeți, de străini, rușine de faptul că ne-am deprins cu urâtul și nu facem nimic. Rușine de troleibuzele zburătoare care nu au climatizare, de autobuzele cu care încă mergeau părinții noștri la facultate. Rușine de clădirile care ori se risipesc ori chiar dacă sunt mai noi sunt vopsite în roz, kaki sau turquoise. Nu mai vreau așa. Vreau concepte de stil pentru străzi și cartiere. Vreau parcuri îngrijite și locuri de agrement. Nu e ok că Mall-urile au ajuns unicele locuri de distracții. Nu e ok să avem această discuție interminabilă despre gunoiul aruncat peste tot și despre stația de epurare care pute. Scuzați, care miroase urât.

Asta e Chișinău.

Totul cu ce se laudă politicienii, e pe banii noștri. Lauda lor este din contul taxelor și impozitelor noastre.

Doar în ultimii 4 ani, 

Pentru drumuri modernizate am plătit aproape un miliard de lei (980 milioane de lei).

Pentru terenurile de joacă amenajate am plătit peste 35 milioane de lei.

Chiar și pentru I Love Chișinău, tot noi am plătit, 88 de mii de lei.

Pentru școli și grădinițe reparate și moderne în Chișinău și suburbii am plătit peste 60 milioane de lei.

Dar suburbiile nici măcar nu se simt parte a Municipiului. Nu le ascultă nimeni grijile și problemele. Suburbiile trebuie să fie printre primele priorități ale Chișinăului.

Pentru că iarăși, este vorba de oameni. Pentru că și oamenii din suburbii au nevoie de infrastructură, de transport, drumuri, iluminat, apă și canalizare, condiții care sunt de minimă decență într-o localitate care e parte a Municipiului și într-o țară civilizată – Europeană, cum ne place să ne numim.

Vă invităm să deveniți parte în Acțiunea de responsabilizare și mobilizare civică:

Zâmbește, e gratis! Votează, e important!.

leave a reply