NordNews
Avem ce spune

Zatoka în flăcări. Stațiunea îndrăgită de moldoveni a fost bombardată în această dimineață

Sudul Ucrainei a fost bombardat din Marea Neagră. Infrastructura portuară și mai multe locuințe ale civililor au fost distruse sau avariate în urma atacurilor, iar Zatoka a devenit scrum, scrie Realitatea.  Presa din țara vecină susține că au avut de suferit regiunile Odesa și Nikolaev. Amploarea distrugerilor și informațiile despre victimele bombardamentelor sun încă necunoscute. Între timp, liderul de la Kiev, Vladimir Zelenski, a dezvăluit că printre localitățile atacate se numără și Zatoka. Stațiunea îndrăgită de moldoveni a fost cuprinsă de flăcări, iar clădirile – distruse.

„Oamenii se odihneau și trăia. Nici baze, nici trupe. Teroriștii ruși au vrut să împuște. Va răspunde fiecare „eliberator” care ne distruge viața”, a scris președintele ucrainean în dreptul imaginilor de la Zatoka.

Anterior, regiunea Odesa a fost supusă de mai multe ori bombardamentelor. Rușii nu neagă atacurile, însă susțin că țintesc în obiective militare. Conform lor, ar fi vorba în special despre depozite cu armament și muniții livrate de Occident. Pe de altă parte, Kievul raportează că are de suferit infrastructura civilă, inclusiv blocuri de locuit și zone de agrement.

Ultimele atacuri au avut loc chiar asupra portului din Odesa. S-a întâmplat imediat după ce se anunța despre înțelegerea privind deblocarea transportului cerealelor prin Marea Neagră.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"