NordNews
Avem ce spune

Zborul care urma să ducă în România a opta tranșă de vaccin Pfizer, anulat din cauza vremii

A opta tranșă de vaccin produs de Pfizer nu a mai ajuns în această dimineață în România, cum era preconizat. Potrivit presei de peste Prut, zborul programat în această dimineață a fost anulat din cauza vremii nefavorabile din Germania, transmite zdg.md. 

Din cauza viscolului, avionul nu a mai decolat.

„Dozele respective nu au mai putut ajunge la această oră. S-ar putea să ajungă azi, vedem, ori astăzi, ori mâine. Am vorbit cu Ministerul Apărării Naționale, să vedem dacă avem noi posibilitatea să aducem noi aceste doze. Sunt doze de rapel, nu e nicio problemă, nu se reprogramează nimeni”, a declarat premierul României, Florin Cîțu, relatează Digi24.

A opta tranșă de vaccin Pfizer/BioNTech, care constă din 163.800 de doze, urma să ajungă luni în România. Erau programate aterizări pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Germania este puternic afectată de căderi masive de zăpadă și de vânt care ajunge la rafală la 90 de kilometri pe oră.

În Germania, serviciile de intervenţie sunt în alertă după ce meteorologii au emis un cod roşu de vreme severă în mai multe regiuni ale ţării. Centrul Germaniei a fost deosebit de afectat de acest episod meteorologic, care nu s-a încheiat deocamdată, au avertizat meteorologii, care spun că stratul de zăpadă va ajunge la 32 de centimetri și că vântul va continua să sufle cu putere, cu 80 – 90 de kilometri pe oră. Meteorologii se aşteaptă la ninsori abundente şi viscol în mai multe regiuni ale ţării. Fenomenul „black ice” („gheaţă neagră”, n.r.) a fost prognozat în landurile Hessa, Renania de Nord-Westfalia, Renania-Palatinat, Saxonia şi Turingia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata