NordNews
Avem ce spune

ZDG | Porsche-ul „în leasing” al asistentei președintelui Curții de Apel Chișinău

Cristina Pîrțac, asistenta judiciară a magistratului Vladislav Clima, proaspătul președinte al Curții de Apel Chișinău, se remarcă printre angajații instanței în care lucrează prin faptul că, în fiecare dimineață, vine la serviciu la volanul unui Porsche Macan, în posesia căruia a intrat de curând, iar pe rețelele de socializare, sub un pseudonim, etalează un mod de viață luxos. 

Cristina a fost angajată în sistemul judecătoresc în 2014, pe când Vladislav Clima activa la Judecătoria Ciocana, iar în 2017, după promovare, l-a urmat pe acesta la Curtea de Apel Chișinău.

Deși în declarațiile sale de avere și interese indică venituri lunare modeste, de doar câteva mii de lei, Cristina argumentează că achiziția de lux este „în leasing”, iar tata și fratele ar fi ajutat-o: unul ar lucra de peste 20 de ani peste hotare, iar celălalt este agent imobiliar, dar în luna iunie 2020 și-a deschis o companie care anunță că prestează servicii juridice.

Cristina Pîrțac are 30 de ani. Potrivit informațiilor din declarațiile sale de avere și interese, a fost angajată la 1 aprilie 2014 la Judecătoria Ciocana, în calitate de asistentă judiciară a magistratului Vladislav Clima, care fusese desemnat, cu două luni mai devreme vicepreședintele instanței. În aprilie 2017, la o lună de la decretul semnat de președintele R. Moldova, Igor Dodon, prin care Vladislav Clima era promovat de la Judecătoria Ciocana la Curtea de Apel (CA) Chișinău, Cristina promova și ea în cadrul instanței de apel unde a continuat să fie asistenta judiciară a magistratului Clima, funcție pe care o deține și astăzi.


Cu Porsche-ul la Curtea de Apel și pe rețelele de socializare

Cristina Pîrțac vine în fiecare zi la serviciu la volanul unui automobil de lux: Porsche Macan, în posesia căruia a intrat în 2020. Automobilul, care are numere personalizate, costă, la prețul său de piață, nu mai puțin de 40 de mii de euro (800 de mii de lei), echivalentul salariului de funcție al asistentei judiciare pentru următorii opt ani. Pe rețelele de socializare, sub un pseudonim, Cristina publică periodic imagini cu sau de la volanul mașinii sale de lux.

 

Automobilul nu este însă singurul accesoriu care arată că asistenta judiciară duce un trai peste nivelul salariului său oficial. Pe același profil descoperim fotografii sau clipuri video din cele mai scumpe localuri din Chișinău, din vacanțe sau dintr-un apartament luxos din capitală.

Declarațiile de avere și interese ale Cristinei Pîrțac nu trădează însă stilul de viață etalat de aceasta. În 2014, an în care venea în sistemul public, Cristina raporta venituri oficiale de 32 de mii de lei, adică 2,6 mii de lei lunar. Alți 2,7 mii de lei Cristina Pîrțac îi declara din vânzarea cotei părți în cadrul firmei „Ema Stil” SRL. În acea perioadă, compania gestiona un butic de vestimentație din incinta unui centru comercial. Firma a rămas în familie, fiind acum deținută de Profira Pîrțac și înregistrată într-un apartament de 55 m.p. care aparține tatălui Cristinei, Grigore Pîrțac. Tot în 2014, Cristina Pîrțac declara că a devenit proprietara unui automobil Chevrolet Captiva, fabricat în același an și cumpărat cu 413 mii de lei, dar și că deținea în două conturi bancare deschise în 2014 și 2015 aproximativ 18 mii de lei.

Citește continuarea pe Ziarul de Gardă.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"