NordNews
Avem ce spune

Zece moldoveni din diasporă, răpuși de COVID-19

Zece cetățeni ai R. Moldova au decedat în ultimele luni, de la debutul pandemiei de COVID-19, peste hotare, iar cauza morții trecută în certificatul de deces al acestora este indicată ca fiind noul coronavirus, scrie ZiarulNational

Datele au fost prezentate de către purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), șeful Serviciului diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa, Daniel Vodă.
Cei mai mulți cetățeni răpuși de COVID-19 în străinătate au fost înregistrați în Italia – trei, urmând Germania și Marea Britanie – câte doi.
Potrivit informațiilor MAEIE, în Spania, Irlanda și Azerbaidjan a fost înregistrat câte un deces al cetățenilor moldoveni din cauza COVID-19.

Ministerul nu dispune de informații privind numărul total al cetățenilor Republicii Moldova infectați cu COVID-19 în afara țării, pentru că autoritățile străine nu informează ambasadele și consulatele Republicii Moldova despre internarea cetățenilor infectați. De asemenea, peste hotarele țării unii dintre cetățenii Republicii Moldova ar putea deține cetățenie dublă și sunt internați în instituțiile spitalicești cu documentația respectivă”, a precizat Daniel Vodă.

Menționăm că Ministerul Afacerilor Externe de la București a anunțat că, până acum, 5 626 de români din afara ţării au fost confirmaţi ca infectaţi cu SARS-CoV-2, iar 123 au decedat. Cele mai numeroase cazuri de infectări au fost notate în Germania, Italia și Spania.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata