NordNews
Avem ce spune

Zeci de gospodării au fost inundate în urma ploilor de aseară. A fost nevoie de intervenția salvatorilor

Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost solicitați de către oameni pentru a pompa apa din gospodării, în urma precipitațiilor abundente de aseară. Pompierii au intervenit cu tehnică specializată și motopompe în localități din raioanele Basarabeasca, Ialoveni, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Strășeni, Căușeni, dar și municipiul Chișinău.

Mai mult, salvatorii au efectuat lucrări de defrișare a arborilor căzuți în urma vântului puternic.
Angajații IGSU au săpat canale de scurgere a apelor pluviale pentru prevenirea subinundării anumitor zone care se aflau în pericol.
În orașul Căușeni pompierii au fost solicitați pentru evacuarea nămolului și a apei din gospodării de pe străzile Păcii, Tighina, dar și din localitatea Copanca și satul Răscăieți a raionului Ștefan Vodă. De intervenția specialiștilor a fost nevoie și în localitatea Ruseștii Noi Ialoveni, dar și pe mai multe adrese din orașul Anenii Noi.
Pentru prevenirea consecințelor inundațiilor, angajații IGSU au efectuat lucrări de pompare în orașele Durlești și Codru din municipiul Chișinău. În total, salvatorii au intervenit în 33 de situații pentru eliberarea gospodăriilor de apă.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"