NordNews
Avem ce spune

Zeci de microbuze cu membri și simpatizanți ai PDM din nordul republicii urmează să ajungă mâine în PMAN

Mai mulți membri și simpatizanți ai Partidului Democrat din nordul republicii urmează să plece mâine, 5 iunie, la primele ore ale dimineții la  Chișinău la un amplu miting de susținere a PDM, care va fi organizat în Piața Marii Adunări Naționale. La acest eveniment vor participa, conform datelor PDM, aproape 50 de mii de oameni din toate colțurile republicii. Potrivit unor surse avizate din cadrul Organizației Teritoriale (OT) Bălți, aproape 20 de microbuze și autobuze îi vor aștepta pe susținătorii formațiunii conduse de Plahotniuc la intersecția străzilor  Decebal și Alexandru cel Bun din Cartierul „Dacia”.
 
De asemenea,  profesorii din mai multe instituții de învățământ din raioanele Edineț și Rîșcani au fost anunțați de organizațiile teritoriale ale PDM ca să se mobilizeze pentru a  pleca mâine la Chișinău. Profesorii, care au refuzat să se conformeze, au fost amenințați că-și vor pierde serviciul.
Declarațiile pe care le fac reprezentanții formațiunii și ai organelor de poliție sunt contradictorii.
 
Astfel, contactat de reporterii nordnews.md, președintele OT de tineret al PDM Bălți, Alexei Onoico, a declarat că niciun membru al partidului nu va merge la mitingul de mâine.
 
Pe de altă parte, din câte cunoaștem, angajații Inspectoratelor de Poliție din regiune au fost anunțati să fie pregătiți pentru a pleca la Chișinău în cazul în care  numărul participanților la eveniment va depăși 50 de mii. Ofițerul de presă al IP Bălți, Jana Molceanov, a declarat însă pentru nordnews.md că de la Bălți nu vor pleca  polițiști pentru a asigurarea ordinii publice la mitingul din capitală.
 
La manifestațiile organizate de PDM în Piața Marii Adunări Naționale în perioada 5 și 9 iunie se așteaptă să participle circa 50 de mii de persoane, potrivit declarației prealabile depuse de democrați la Primăria Chișinău. Totuși, nu este clar despre ce evenimente este vorba. Oficial, PDM nu a anunțat nimic despre substanța și scopul acestor manifestații.
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"