NordNews
Avem ce spune

Zeci de morți și milioane de case fără curent electric în SUA, din cauza tornadelor și a temperaturilor extrem de scăzute

Valul de frig care străbate părți mari din centrul și sudul Statelor Unite a adus temperaturi extrem de scăzute, a ucis cel puțin 21 de persoane din mai multe state americane și a lăsat fără energie electrică milioane de case. Totodată, în timp ce unele regiuni se confruntă cu temperaturile scăzute, statul Carolina de Nord a fost devastat de o tornadă, transmite Digi24.ro. 

O masă de aer arctic a coborât pe aproape întreaga suprafaţă a SUA, iar temperaturile au atins marţi minime istorice. În Lincoln, Nebraska, au fost înregistrate marţi -35 de grade Celsius, doborând un record de -27 de grade Celsius atins în 1979. În Dallas-Fort Worth temperatura a coborât la -17 grade, depăşind recordul de -11 grade consemnat în 1903.

Cele mai grave întreruperi de energie electrică au fost în Texas, unde peste 4 milioane de case și companii au rămas fără curent, marți, la temperaturi sub îngheț. De asemenea, alte 4 milioane de locuințe din Mexic și peste 250.000 de case din nord-vestul statului Oregon au rămas fără electricitate în urma unor furtuni de gheață.

Temperaturile scăzute au provocat cel puțin 21 de decese

În ultimele zile, cel puțin 21 de persoane și-au pierdut viața, încercând să se încălzească. În Houston, patru oameni au murit într-un incendiu provocat de șemineul pe care îl foloseau pentru a încălzi locuința. Alte decese au avut loc în state precum Louisiana, Kentucky și Missouri, din cauze care includeau accidente de mașină provocate de drumurile înghețate și otrăvire cu monoxid de carbon.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata