NordNews
Avem ce spune

Zelenski: Nu există loc în Bahmut care să nu fie acoperit de sânge

„Doar câţiva civili” mai locuiesc în oraşul Bahmut, punct fierbinte al luptelor din estul Ucrainei, a afirmat miercuri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, scrie digi24.ro

„Anul trecut, 70.000 de persoane locuiau acolo. Acum, doar câţiva civili au mai rămas”, a deplâns Zelenski pe Facebook, fără a preciza câţi civili se mai află încă în acest oraş.

Forţele ruse şi paramilitarii din grupul Wagner încearcă încă din vară, până acum fără succes, să cucerească oraşul Bahmut, cu preţul unor pierderi grele de ambele părţi şi al unor distrugeri considerabile.

„Nu există loc (în oraşul Bahmut) care să nu fie acoperit de sânge. Nu există oră în care să nu răsune teribilul vuiet al artileriei”, şi-a exprimat regretul Zelenski, însoţindu-şi mesajul cu mai multe poze ce ilustrează amploarea distrugerilor din acest oraş.

Jurnalişti ai AFP, care s-au deplasat la Bahmut de mai multe ori în ultimele săptămâni, au constatat aceste condiţii de viaţă foarte dificile, oraşul neavând în prezent acces nici la apă, nici la electricitate. Volodimir Zelenski s-a deplasat la Bahmut pe 20 decembrie, cu o zi înainte de vizita sa extrem de importantă la Washington, în SUA, unde a dus un drapel ucrainean pe care soldaţi i l-au dat pe front.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"