NordNews
Avem ce spune

Zelenski propune un nou format de discuții cu oligarhii ucraineni

Potrivit președintelui ucrainean, oligarhii vor trebui să renunțe la unele lucruri și vor suporta enorme cheltuieli financiare, transmite bucpress.eu.
„Toți oligarhii din Ucraina se vor confrunta cu o „povară financiară semnificativă”, a declarat șeful statului Volodimir Zelenski, într-un interviu publicat pe canalul Youtube Ze! Președinte. În special, el a povestit discuția avută cu cel mai bogat ucrainean, Rinat Ahmetov.
„În cadrul întâlnirii cu miliardarul Ahmetov, am stabilit condițiile de renunțare la formula Rotterdam + – și a fost anulată… El a achiziționat 200 de ambulanțe pentru spitale și policlinici pentru copii. Îi vom prezenta și un plan de investiții în domeniul de sănătate și a renovării infrastructurii Donbasului (deocamdată, nu știe despre aceasta)”, a spus Zelenski.
Potrivit președintelui ucrainean, acest „nou format de discuții/lucru cu cei mai bogați cetățeni ai Ucarinei este ceva normal”. În convingerea lui Zelenski, toți miliardarii și oligarhii care nu au comis crime (sau nu au fost implicați în scheme infracționale) ar trebui sa investească sume substanțiale de bani, care au fost câștigați prin folosirea diferitelor modalități.
„Vor fi stabilite regului noi, oligarhii vor plăti taxe și impozite mai mari. Eu știu că nu le vom permite să abuzeze de poziţia lor monopolistă… Ar trebui să renunțe la ceva. Toți știu deja despre acest lucru”, a subliniat șeful statului ucrainean.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"