NordNews
Avem ce spune

Zelenski rămâne fără patru viceminiștri și un șef adjunc. Și-au dat demisia după scandalurile de corupţie

Mai mulți funcționari de rang înalt din Ucraina, în plin război, au rămas fără fotolii. A rămas fără funcție șeful adjunct al administrației prezidențiale, Kiril Timoshenko. De asemenea, au fost dați afară și patru viceminiștri, scrie realitatea.md

Veaceslav Șapovalov a plecat din funcția de adjunct al Apărării, Vitalii Muzicenka – de la Protecția Socială, Ivan Lukeriu și Veaceslav Negoda – de la Dezvoltare Regională, potrivit UNIAN. Pe 21 ianuarie, a fost reținut și acuzat de corupție încă un adjunct de la Ministerul Teritoriilor, Vasilii Lozinski. El ar fi luat mită de 400.000 de dolari, pentru asistență la încheierea contractelor de achiziție de utilaje și utilaje.

În plus, au plecat din funcții cinci șefi ai administrațiilor regionale de stat. Este vorba despre oficiali din Dnepropetrovsk, Zaporojie, Kiev, Sumy și Herson.

Recent, din funcție a plecat și consilierul prezidențial Alexei Arestovici. După demisie, acesta a făcut mai multe dezvăluiri despre mersul războiului și eventualele riscuri la adresa administrației de la Kiev.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"