NordNews
Avem ce spune

Zelenski: „Sarcina noastră principală este să nu ne pierdem ţara”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski consideră că principala strategie a echipei sale în ansamblu este  „să nu ne pierdem ţara”, iar încheierea războiului în Donbas ar putea deveni simbolul în jurul căreia se va uni Ucraina, scrie bucpress.eu.  

„În prezent sarcina noastră principală este să nu pierdem ceea ce avem şi în viitorul apropiat să încheiem războiul. Există unele simboluri, în jurul cărora ţara s-ar putea uni. Şi astfel s-a dovedit că ţara se uneşte atunci când este în război şi se va uni şi atunci când va fi instaurată pacea”, a spus el într-un interviu pentru agenţia Interfax-Ukrainî.
În plus, şeful statului a menţionat că la începutul conflictului în Donbas în 2014 ţara s-a unit, însă a pierdut teritorii, iar odată cu instaurarea păcii Ucraina va avea posibilitatea să se unească în întregime. „Obţinerea păcii în Donbas nu înseamnă numai întoarcerea teritoriilor şi oamenilor, ci şi să nu ne pierdem ţara. Şi ştiu că ucrainenii îşi doresc acest lucru”a mai sublinat liderul ucrainean .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata