NordNews
Avem ce spune

Zelenski și Putin ar putea participa în format online la summitul G20

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski va participa la summitul G20, care va avea loc pe 15 și 16 noiembrie în Bali, conform radioteleviziunii publice de la Kiev, care citează un purtător de cuvânt prezidențial, Serhii Nikiforov, relatează EFE, conform Agerpres.

Cel mai probabil va fi în format online”, a declarat Nikiforov. „Volodimir Zelenski va participa, desigur, într-un format oarecare, la summitul G20. Nu pot spune mai multe”, a mai precizat el.

Confirmarea participării președintelui ucrainean la summitul G20 vine în contextul în care în urmă cu câteva zile Zelenski a transmis că nu va lua parte la întrunire dacă va fi prezent și liderul de la Kremlin.

Președintele rus Vladimir Putin a fost invitat de Joko Widodo în timpul unei călătorii în Rusia, care a avut loc în luna iunie, când președintele indonezian a vizitat și Ucraina într-o încercare, însă fără rezultat, de a media conflictul.

Kremlinul a informat, luni, că Vladimir Putin nu va participa la summitul liderilor Forumului de Cooperare Economică Asia-Pacific (APEC), planificat pentru 18 şi 19 noiembrie, iar purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a menționat că, în această săptămână, liderul de la Kremlin va anunța dacă va participa la G20.

Oficialii din Indonezia au menționat că și Vladimir Putin ar putea participa la summitul G20 în regim online. Despre asta ne informează Reuters, având ca sursă oficială Președintele Indoneziei, Joko Vidodo.

Conform spuselor lui, Putin ar putea participa la summitul G20, ,,dacă acest lucru ar fi posibil”. Moscova încă nu a confirmat veridicitatea acestei informații. Pe moment, Putin încă nu a luat o decizie privind participarea lui fizică din cauza riscurilor de securitate.

G20, care strânge laolaltă economiile dezvoltate ale lumii şi marile economii emergente, grupează Germania, Arabia Saudită, Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Coreea de Sud, SUA, Franţa, India, Indonezia, Italia, Japonia, Mexic, Rusia, Marea Britanie, Africa de Sud, Turcia şi Uniunea Europeană.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"