NordNews
Avem ce spune

Zinaida Greceanîi a convocat din nou membrii Guvernului

Preşedintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi a convocat membrii Guvernului în exerciţiu, condus de Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi. La ședință s-a discutat despre  evoluţia situaţiei pandemice, eficienţa noilor restricţii şi procesul de vaccinare în Republica Moldova. Adunarea a avut loc în seara zilei de ieri. 

„Împreună, am analizat situația actuală a pandemiei de COVID-19, care continuă să fie una alarmantă și care înregistrează un număr mare de decese și persoane aflate în terapie intensivă. Evaluând restricțiile actuale, am examinat posibilitatea revizuirii unora, precum și a introducerii altora.
Am menționat că, acțiunile autorităților centrale și locale trebuie să asigure protecția vieții și sănătății locuitorilor. Trebuie urgent achiziționate vaccinuri suficiente pentru imunizarea în masă a oamenilor. Aceasta ne va permite să revenim cât mai curând la viața normală”, a menționat Zinaida Greceanîi.

De asemenea, oficialii au abordat situaţia social-economică din ţară prin prisma stării de urgenţă, declarată de Parlament, în perioada 1 aprilie – 30 mai pe întreg teritoriul ţării. În context, membrii Executivului au informat despre acţiunile întreprinse şi cele care urmează, analizând posibile măsuri de susţinere economică, atât a sectorului de afaceri, cât şi a fiecărui cetăţean în parte.

Astfel de şedințe vor avea loc la începutul fiecărei săptămâni „pentru a analiza şi evalua situaţia epidemiologică din ţară”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata